Syafiqah Zin is here
D' Owner!

Hi, i'm Fiqa Zhen. Owner of this blog.Now i'm 17, phew~ a lot of thing happen lately.. now i am a science student that really afraid to operate a frog!!?? how i gonna face SPM this year?? (2015) anyway hoping me do the best in exam!! ganbatte!! Aiko-chan~!! CIOU~ .


Kawaii Zone

Promote Your Page Too



Entries About Linkies Stuff


I will miss U..



Hello,Earthlings..




UNITEN KSHAS

Hajimemashite... well its quit a long time i never update this blog...

Memang lama pu kejanya asyik sibuk dengan dunia luar, interaksi dengan manusia ditingkatkan since aq dulu jenis introvert.

Okay cakap psal UNITEN as i know dia ade dua kampus. One in Putrajaya and one is here in Muadzam Shah,Pahang so for those who just ponder what the heck Muadzam.. okay korang imagine area2 Perak macam kat Gerik or.. lbih kurang daerah dya sebab memang feeling dya cam kampung and u can found a lot of orang asli lepak2 kat sna.. *macam jakun tak penah nampak orang 😝

Oleh sebab tuan hamba yang lemah ini , hamba tidak mendapatkan tempat di UPU but after rayuan session aku dpat u kat nilai and johor but still jauh dari umah hamba yg terletak di Penang.

And pling dekat pun GMI ,German Malaysian Institute tak silap dalam Security Networking aq cam Wah! German~ aq memang teringin tapi Papa doesnt let me to go there. Sebab dya kata orang tak demand kja tu plus course dya sush sbb Papa aku pnah try.. (well since he gradute from UM *yeah that Uni!) So aq pun try la ikut ckap dya maybe he knows better.

At that time i really sure that aku tak dapat UNITEN sebab aku tengok dia punya requirement agak tinggi since BI aq jatuh gedebuk pak! pak! jtuhnya.. aq dpat pass and requirement dy nk A aq cam... meh tapi saje je apply sebab dah ak tahan nak brhenti keja.

My boss is such a terrible person.. i used to work at 2 places at same fucking time!! Lagi penat aq tempat aq kja tu ada dua kedai berbeza satu kedai jamu and kedai baju.. memang rushing sebab mse tu dy just ade 2 pkerja and sorg gi worker dya sakit kna pi kjar ke hospital and boss pulak takde.. aku pun dpt info pekrja tak sempat mai sbb sakit dari dya but she just appear once in a while just to take a look and lesap ... aku tak faham ngan dya and lagi tak leh belah suh aq beli barang umah dya ingat aq orang gaji? Aku pekerja yang juai jamu ngan baju (ikut shift) bukan maid! Why i said maid? Sebab dya pnah bwak aku gi umah dya suh mengemas.... haish... pdhal time tu suh ambk produk dya ja.. (marah bonar nih)

Because of that reason aku pun cepat-cepat cari mana2 U yang tgah intake mse tu ade kolej islam.. tak ingat nme pnuh ape but dpt biasiswa tpi dya kata for next year maybe hard nak dpt biasiswa sbb diorang pilih2 orang.. so just pi interview and balik je la even dya suh pi lapor diri kat sana aq cam tak pa lah.. padahal dapat biasiswa tapi entah kenapa time tu tak rasa minat padahal aq suka je nak blajar bahsa arab (terlebih konfiden plak sbb time sek rndah dlu slalu dpat mrkh tinggi time exam 😜) 

So dengan hati yang berat terpaksa cancel peluang tu and ade kolej ape tah yang tawarkan aq seni multimedia graphics gitu.. aq tak ingat seni apa but i also love arts and termimpi2 jugak nak ambik ke tidak sebab tempatnya pun dkat Penang plus ade sponsor skali waktu tu.. (but sponsor ni just for program yang depa tawarkan) fikir2 balik and mintak tanya mak dya green light aje.. hati pun menidakkan  tawaran itu sebab tak berkenan pulak psal institut tu...

Lama-kelamaan kes aniaya pun berlaku ... A tu Z dan dipendekkan penyelesaian nya berakhir didepan balai polis.. well duit kna curi memang la.. so hati pun mula2 berkobar tuk berhenti kerja semahu2nya aku pun gigih mencari mana2 ipta but only one ipta aq tak cari iaitu uitm.. why? Cause aq dengar diorg pnya environment like sekolah and .. aku ni yang perasan persis anak raja ni tak nak plih uitm bukan uitm tak bagus.. tapi dlam diri dah pasang mimpi tak nak beljar dekat ngan mak kalau boleh nak jauh2 sebab klau dpt ambik pun mesty dapat uitm yang terang tang-tang blakang umah je so.. no traveling la... tak syiok.. 😣

Mak yang faham keinginan aq yang berjiwa seorang perantau terpaksa membenarkan aq memilih haluan masa depan aq bukan apa.. takut aq tak leh blaja sebab tak syok gitu.. Papa pulak asyik dok cadang suh ambik bidang perubatan.. adoiii mintak simpang la Pa.. akak tau akak senang nak hafal Biology tu tapi haritu SPM pun nasib baik just lukisan 2D satgi keluar 3D akak rasa akak memang pitam tak bangun kot mse amali kang daah failed.. so better ambk perakaunan nombor and paper je hahaha 😂

And nsib baik time SPM dpat A pdhal time tu tak kisah pun akaun dpat brapa sebab sje je ambk course tambhan tu sbab malas nak gi PJ , aq lbih rela belajar dari buat PJ 😅. And last dpat okay pulak but BI pulak hancus ... x pnah dpt takde kredit slalu B kot sometime A- , A solid tu time sek mngah jrg la BI aq nak A sbb aq selalu lupa vocab grammar pun tungang terbalik. Tpi smpai D tu memang trkjut gak lak but nsib takde F yang add math tu hohohoho.. mmg nsib sngat! 

Mse bulan 6 kot ade intake bru kot tak tau la suddenly got email from UNITEN and aku diterima masuk ke sana dalam program foundation.. aku pun mcam.. time tu aq mintak dip ka foundie? Lupa jap hahaha😂 and with this news aq ade reason untuk berhenti sebab aku tak nak dah kja under pressure bos aq sebab dya pnya target mcam mustahil hari2 aq boleh buat takat 1k ja shri sale but dya minx 2k lbih.. mmg broke la aq sbb aq sorg ja yg kja kat situ but gaji memang sedap la hahhaha😂 1.5k per month blum hbis degree lgi dh dpt gji mcm tu hahaaha XD tp pressure dy lg perit.

So dengan ilmu perbahasan aq dalam B.Melayu aku pun menyusun ayat formal untuk dbrikan kpd bos tu pun bos aq bgi syrat sruh follow dy pi event. Pnat gak ah 2 hri hbis kja kul 2 pagi start kul 7 pgi, tpi lam kpala pikir positif ja.. sebab bnda ni pun ade pengalaman so better adapt maybe next time aq kna ot pun cmni gak. 

Tarikh keramat pun tiba~ lalu aku pun officialy berhenti kerja. Time tu otak rse light gila sebab takde pressure semua but prasan mak aq mcam cacing kepanasan maybe sebab aq cakap aq nak smbung blaja kat UNITEN but time tu semua offer x dpt gi just offer from IPTS je sampai aq tak nak la ambik sebab mahal maybe nak tunggu matrix je.. and ingat nak gi lapor diri for f6 but tgok aliran yg aq dpat sains la pulak kalo nak tukar stgi bnyak pulak koje but boleh je kan.. tpi entah kenapa aku tak terdetik pun nak study f6.. maybe sbab dengar hasutan2 para orang yang bertopeng ini kata f6 ni susah so. Aq jadi teragak2 nak ambik and f6 ni pun area dya dkat je ngan umah dlam 7 km camtu but the idea of getting really near to my home memang di reject awal2 oleh aq.. but tu lah mak and Papa aq duk bincang2 last2 depa decide tuk hntr UNITEN je.. aq cam what? UNITEN tu mhal kot.

Tapi time tu papa dah mula pasang angan and cerita psal UNITEN mcam mna bagusnya Uni ni sbab dya pnah kna panggil tuk 1 event kat UNITEN but kat Putrajaya sebab dya engineer from UM la kot.. idk..yg aq dpat ni kat Pahang.. lain kot 😑  and mak aq pun teruja ngan cita Papa aq plus dya bkas pkerja TNB maybe dya tau la selok-belok TNB and Papa also try YTN but berkali-kali aq refuse sebab tak sure aq jadi gi ke tak sebab yuran permulaan dah 2k pastu nak byr duit BIM? Apetah duit yang menunjukkan kita bersungguh2 nak msuk, hbis dkat 2k tu tak sungguh2 lagi ka bang? And kisah ini mula mnular shingga ke telinga mak long aq and dya sdia mmbantu aq dgan duit simpanan dya.. dah la x keja nak bgi aq msuk u soo.. dya gi bank bgi aq 5k tuk mula aq msuk UNITEN atas sebab tu aq pun msuk UNITEN.

Nak ckap psal orientasi memang tak boleh sebab aq msuk lambat. Habis last2 minute bru decide nak msuk time aq msuk tu dh sminggu kuliah bermula aq pun cam.. trus trjun je la.. blajar je la and pling trkjut classmate kata esok ade kuiz psal IT aq pun cuak la! Aq x pnah blaja IT ttiba kna kuiz mmg rushing hbis. Slah aq nak brnti awal kja dah kna kejutan camni hahaha xD 

But Alhamdullilah la.. aq akhiri tahun foundie aq dgan CGPA 3.90 syukur ke hadrat ilahi.. Maybe Allah dah uruskan aq untuk bersama UNITEN and now im continue my studies in degree.. dlam accounting gak kira diserap msuk la gitu.. and hope my road to ACCA is fine and clear with bless from Allah.

Sape sangka aq budak yang tak penah terdetik nak jadi akauntan pun dpat begini punya rezeki.. plus jauh pulak tu 10 jam perjalanan , terkejut2 pun study tu kena la jugak takdenya boleh jawab final kalo x blajar, right? Anyway the point is perancangan Allah lebih baik dari kita samada kita suka atau benci sebab ianya terbaik buat kita.


CIOU...

Giveaway by ShantiLives

Yuhuu~!!
masa dok tengok Youtube tetiba lak terjumpa video ni





jadi aku nak mencuba nasib malangnya aq takdak tumblr T^T

anyway.. saja nak gitau wahaha dah syaratnya gitu tapi cakap pasal kawaii box ni syarikat dya dekat ja dengan Malaysia (Singapore) and akhir2 ni depa ada buat shipping free ke Malaysia dalam tempoh sepuluh hari lagi kalau ikut date harini la..

kalo yang x tau pasal kawaii box nih.. boleh klik link ni... www.kawaiibox.com  pi la check out ada baaanyak benda kiut and harga dya pun boleh la tahan... yang kena tahan bagi yang Islam makanan dia entah halal ke tak plus time2 puasa sekarang memang menduga nafsu la~! ahaha selain tu kalo korang tak nak langgan korang boleh pegi ke link ni www.blippo.com kebanyakkan barang kawaii box asal dari sana~ so pencinta barangan cute miut nih jangan lepaskan pelung menjejakkan mata anda di link tersebut~~

Hola!

Asslamualaikum, Konnichiwa Minna~!

dh lama x on blog.. thun ni mmg busy .. study pun tah kmana ahaha XD okay sjak akhir2 ni Iqa asyik mnduka durja so nak relief skit tension ni Iqa ingat nak luahkan ja kat sni spe nak baca pun baca lah Iqa x marah pun .. okay

Seminggu lepas Iqa masuk Perkhemahan Puteri Islam Malaysia peringkat Negeri kat SK Seri Tasek ..
Yup! kat sekolah Iqa merupakan Ahli pergerakan Puteri Islam and this year Iqa telah mendukung jawatan sebagai Setiausaha upenya jadi Setiausaha ni banyak keja dari jdi Pengerusi tapi Iqa okay ja sbb x payah nak kna cakap kan? YEEH!!!

 Iqa pi perkhemahan ni dengan sorang budak form 4 name dya Aina dya pun ade gak jawatan dalam pergerakan puteri islam ni.. dya sbagai Naib Bendahari.

 mase first time jejak kaki kat situ Iqa fikir maybe sekolah ni sekolah terbaik kat Penang la sbb dya dipilih sbagai tempat Perkhemahan Puteri Islam ni buuuut~ ianya x lah bagus sngt and aktiviti yang diorg adekan x lah sebest peringkat daerah pnya sbb peringkat daerah ade aktiviti lasak! okay maybe sebab peringkat negeri punya ade budak sekolah rendah so aktiviti fizikal memang takde.

boring!


bila dpat jadual dri diorg... seyesli? dok sni ja .. yg paling mencabar memasak ja sebab kat umah ade dapur gas

toilet? ade toilet tapi tak ade air ade toilet xde pintu!  ade toilet tara guna~  *menyanyi* so kitorg trpksa bngun awal tuk dpatkan toilet yang boleh dipakai~


tapi yang pling best pertandingan memasak je la sbb tu la first time masa nasi pakai buluh! cara dia mcm masak lemang tapi x yah buh santan ~ lepas tu kitorg makan ikan keli bako!!

 kat umah iqa memang x penah makan ikan keli sebab nak siangnya pun geli tapi mse pertandingan tu nsib baik la pihak kantin sekolah tu baik sangat sampai sanggup siang tuk kami so kami x yah siang dah wahahaha 


XD *evil laugh*

lain2 kami wat aktiviti tunjuk arah guna kompas (boring) 
bina gajet aka x tau la untuk apa tapi nama gajet tu tripod (boring)

 and akhir sekali aktiviti terakhir sebelum kitorg masuk tido aktiviti Malam Cinta Rasul , aktiviti terakhir adalah aktiviti paling aq nak lupa sampai bila2 bukan aq tak ska psal nabi ke apa ~ TAK! aq sayang Nabi Muhamad 
yang aq tak suka sebab kena wat persembhan depan orang ramai tunjuk kat ats pentas cara kitorg sayangkan Nabi Muhammad  mengikut daya kreativiti masing2 
aq mcm WHAAAAT!!!!

tak kan la kot!! in front a lots of people seriously ma'am!! dah la aq dipaksa tahu tak aq diuji oleh junior2 aq tuk jadi wakil group ! a.k.a Leader so aq gak la yang kena pikio nak wat apa tuk aktiviti malam tu.. TE...TA...PI... aq x perlu susah nak pikirkannya pun 

waktu tu aq dah x kisah aq nak menang ke tak.. dalam hati sorry ye adik2 akak ni jenis ska angkat bendera putih

walaupun camtu dalam mata diorg yang besar lagi bersinar 
mata
    menyatakan bahawa diorg nak menang and i was like want to cry and ran home!! PLEASE let me home now!!

so aq dengar je la  assistant aq yang mse first aq lantik dya jadi leader tapi dya kata x mo and everybody in the group say YEah!! Kak Syafiqah jadi sebb akak Form 5 so.. aq pun mengalah je la...
(dlam group aq ada bdak drjah 5 smpai form 4 and aq sorg ja form 5 , bilangan Form 5 yang pi pun x sampai 10 org dan aq pikir dh pupus kot form 5 nih~ )

diorg bincg2 aq dengar je la pastu diorg tanya nak choral speaking ka nasyid aq pun balas okay choral speaking  and dalam group tu tgok each other dan 'Kak Syafiqah nak choral speaking" and  aq pulak :" yang bnyak2 korg bincg tadi boleh ja buat" (but u know what nobody heard that!)

dan diorg pun decide ikut ckap senior... aq pun Oh MyGod.. habisla aq x tau apa2 pasal Choral Speaking bgus Mulut kau masin sngt!!

and sebab aq tak nak cakap aq secra automatik aq wat diorg fikir aq nak jadi konduktor bidan terjun so aq pun jadi YEAH!! XD


and I was like I love U all muwah2 muah2!!!

lepas dah tgok mcm mna org wat Choral Speaking and atur la mcm mna (smua panganturan adq form 4 wat aq tukang ikut ja ckap depa hahahaXD )~ so pda ma
lam tu timenya dah tiba mase dok busy2 tulis buku log ma'am ade kata kna pi ambik undi taapiii... aq lambat sbb bru sedar arahan depa yang  wakil kna pi ambik no. so aq org terakhir sampai~ daaAAaann aq dapat no x lah lambat sngt and x lah awal sngt and de grup say OKAY! ^_^

diorg tau aq x nak jadi pemimpin so diorg dh prepare pelbagai kemungkinan~

sambil dok bincng psal persembhn akan dtg kitorg blatih la sikit2 smbil tukang MC melawak kat depan dewan... HA ha HA ha~ lawaknyer... aq rse mcm nak muntah bila no. kat depan pentas mula naik~ awat la cepat sngt no. tu naik

tpi dri no.1 sampai no. 6 xda yang wat Choral Speaking , so aq ingat grup kitorg la yg plik sbb lain daari yg lain tapi kira okay la ade harapan at least dapat tgok sinaran kebahagian adq junior aq bila wat persembhan bersama kakak2 senior diorg budak sek rendah kan ~ I mean there is a hope for us la~ .

sampai grup 6 hbis  kitorg lak!

aq  dok pike nak bwak krusi ke dak... sebab kreatif pun diambil kira! 

hadus! ~ tgok grup sblum ni main tong drum wat nasyid kami choral speaking nak bawak apa pi naik pentas?? so diorg decide aq bawak krusi ltak kat bwh and berdiri ats krusi sebb kat sek adq form 4 tu Syahira, konduktor depa naik atas krusi! 
aq pike balik aq bawak je la... sbb depa asyik ulang perkataan tu ja kan? aq x nak jadi seorg ktua yg bntah kata ahli2 dya (x la ketua pun ahah XD just grup ja kalo jadi Mega Puteri mmg uuHHMMM la~!!)

tpi aq terlebih semangt lak waktu conduct diorg tu tapi depa  kata akak okay la! so aq kata grup kita sooo.. so-so ahahah XD

dan diteruskan dengan grup2 yang lain~ lepas persembhan kami mula la nampak grup lain pun wat choral speaking.. and I see them much better from us la!! memang DeBOOM!
and grup pling akhir sekali 
aq nak tepuk tangan!! kuat2!! diorg is the BEST keBABOOm Melambong!! tapi hanya dua org ahli je yang menyerlah tapi walaupun dua orang diorg keBABOOM meleTOP!! ahahah XD cam wat iklan meleTOP Astro lak

diorg punya isi lakonan dya memang touch the heart la~ sungguh.. touching *cry*  intonasi dya pun memang mcm pnah berlakon kat teater la smpai menirap bergolek atas lantai nak cita pasal nabi punya sayang kat umat! waduh2!! memang terbaik la!!
kau tidak solat adakah dikau tidak cinta padaku! sorg lagi mintak ampun~ 
aq kelaparan dan dikau? ahahXD aq dh lupa tapi seingat aq grup depa memang best la lain dri grup lain ade yang naik sorg ja?! lepas tu sekian trima kasih..

aik? tu ja ahaah XD pastu ade yang nyanyi wat rima lain pulak ade yang nyanyi tapi Mic main aci sorok2 pulak ngn dya so sat2 dengar sat2 x~ ksian depa~

tapi aq dh ngantuk aq tpuk pelan2 ja~ 
lepas pertandingn malam tu aq tnya Aina mcm mna grup kitorg.. dya kata msa tunduk tu aq ade silap skit.. aq macam ya ka??!!! sebab waktu tunduk tu aq pusing ke depan so aq x nampak ahli aq kat blakang camna~

atau aq yang silap?????!!!!!

lepas tu dya tanya aq persembahan dya cmna sebab dia rsa tong yang dya ketuk tu tak kuat .. aq pun kata okay la dengar la skit2 tapi suara depa kuat maybe sebab pkai Mic kot? 

so malam tu dah pnat gila kepala dah panggil bantal mata dah pedih apa lagi kaki meluru cari khemah !
ingat bleyh la tido tapi malam tu punya la sejuk!! Aina btul2 lena diulit mimpi aq pulak sekejap2 terjaga sebab sjuk gila haish...
pkai bju sjuk pun xleh tahan pkai stokin pun still sama mcm dok kat dlm peti ais sjuk dya!!
bbuuurrrrr~!!
dalam pkul 3.45 pagi aq x leh tahan nak pejam pun xleh aq pun jaga la spanjg mlm tu sambil wat posture ulat gonggok kena cucuk
ahahaha XD

dlam pkul 4.15 pagi aq dengar khemah sblah punya alarm dok bunyik aq pun trus duduk la ingatkan dh bleyh bangun tapi x jugak... aq tgok Aina kot2 dya jaga ... tapi.... xdak harapan

so aq baring blik... lagi skali aq wat posture ala2 ulat lipatkan diri
aq cuba pejam sbb rse mcm mata dh pedih dok terbukang tgh malam kan~
lpas bbrapa mnit bunyik lagi alarm tu~ bgus hrap2 ade org dengar dan bangun!
tapi sama gak~

lpas halwa telinga dah adapt dengan kesan bunyi tengah malam tersebut aq sedar khemah jiran aq bergerak smbil trdengr suara gadis perawan dok kejut kwan dya bangun  
aq excited la ade gak manusia malam2 ni tgok jam dah 4 stgh aq tgok Aina ... dah mcm baby tido~ kalo letak dya kat luar dya pun x tau kot aq yang wat  ahaha XD

aq dri mode ular kesjukkan ke 'aq sedia nak keluar' so aq pun pek la apa yg patut nk bwak pi mandi
sambil tu jeling kat Aina dengan harapan bunyi2 yang dibuat-buat  ni boleh kejutkan dya ...
tapi x jugak.. so aq pun menung je lah lpas hbis pek sgala bju nak mndi...

tiba2

Adik2~ , adik nak ikut akak mandi x?

aq pun kalih la sapa panggil aq adik.. (sudden feel young pdahal jauh stahun ja*)

aq pun kata la ya!~

aq pun try la follow diorg ttiba aq tgok khemah aq pulak yang brgoyang.. aq pun pusing blik panggil 'kakak2' tu aq kata bleyh pi dulu sbb aq rse kwn sekhemah aq dh bngun so.. dri rse berslah wat diorg tunggu aq lbih baik depa pi cri toilet dulu satgi kna brebut plak ngn budak2 x ckup umo problem lak! hadus~

aq pun msuk blik khemah ... Aina u re awake!! 
"lena tido..?" tnya aq
"ha.. sejuk btul malam ni sedap tido" jawab Aina

dya pun dok bersiap... (seyes lama.... maklumlah dya mai perkhemahan cam diva siap shawl bagai mse first day pun pkai shawl aq rse ma'am pun tgok dya semacam tapi aq nak puji dya sbb lawa but x jugak sbb ni perkhemahan. bukan shawl ja kanta lekap berwrna pun dya pakai dya kata yg ni ade power so aq x tau nak kata apa la... sbb aq x pernah pi perkhemahan, dya pernah so aq ingat bleyh la kot)

I dunno what to say.. to.. her tapi dia banyak menolong so,,, keep smiling?

kitorg pun pi cri toilet...

pagi tu siap kna mrah apa semua ngn ma'am lpastu wat tatacara... slama ni aq tau pun kna wat tatacara.. rupanya bnda ni wajib stiap kali perjumapaan~ skolah aq x kata apa2 pun

lpas tu jeng3 smua org takut kan ujian kan ... including me dengar je Ujian Bertulis mcm2 aq pike.. lpas dapat kertas soklan aq mcm 
ceh ini bertulis ke ni? la soalan objektif ka~ ingat kna tulis sbb sek kitorg x ajar apa2 pasal putri islam ni

so.. aq dpat la 28per 40... bnyak slah hahah .. kalo aq tnya korg psal spe founder putri islam ni korg tau ka? ha?! aq pun x tau apetah lagi korg except korg mmg genius atau hmpa mintak tlong Google-niisama yang jwabkan mmg dpat 

tpi pling mngejutkan ada slah seorg grup aq sendiri dapat yg pling tinggi!! 35 per40!! wau!~ darjah 6 lak tu ... I feel proud myself.. pdhal aq xde kaitan pun dlm hal ni..

so dya dpt peserta terbaik bgi sek rndah~ (bnyk gak pencapaian dya dapat)

lpas tu majlis pnutup~
ni la time kitorg dpat tau spe pmenangnya~
aq ingat stu grup ja upanya ade 4.. 
waktu plak hujan kna tempias dya sjuk la skit
waaahh~ nyamannya..... wat aq mngantuk ja aq dh x tau org kata apa kat depan aq nak tido!
mklumlah smlm xdpt tdo sbb sjuk mcm dok kat anatartika nuh! 
so.. perlahan2 mata aq pun tutup tirainya~ 
tiba2 !

"tempat ketiga jatuh kepada Kumpulan O"
kpala otak aq trus terangsang nama kumpulan tu "Hah! O? aq O kan? eh ye ke?
eeeeeeehhhhh!!!????    sat aq ketua kumpulan"

 apa lagi trus bangun la..
tpi kpala ngantuk so jalan kedepan pentas perlahan sngt2
smbil ambik hadiah snyum entah cmna~ ahaa XD lantak ah..
 dah trun aq ckap Syahira satgi ambik sbb sekarang ni cm x kena ja timing nak bagi...
(i dont care)
yang plik psal hadiah tu sampul sijil dya tulis no.2!
aq pun mcm... no. ja kot atau org tu silap bgi.. tgok hadiah bku ja~so aq pun whatever  lagipun isi dya x tulis pun dibiar kosong ja

lpas tu THE END smua org mkn2 kemas khemah pastu balik yeah!!

 aik x hbis lagi ~

lpas tu grup yg mnang no.2 bising sbb hadiah depa trtukar.. dh pulak~ sama ja grup korg ade 13 ahli aq pun... hadiah sama gak buku .. bgus skrg aq kna jumpa depa dan bwak bku ni berat2
 dh la aq ngantuk keja nak marah je la~

so hal kami dah beres yg x beres tmpat pertama trtukar ngn sagu hati okay yang ni korg ptut gelak! sbb sijil org yg dpat tmpat pertama ada tulis tempat pertama so spesial skit dri grup kdua kebawah ,tapi  grup yg dpat sguhati tu dh bgi hadiah depa kat ahli2 depa so smua pakat dok cari grup tu

 ahaha XD sekarang grup tmpat pertama dh xde hadiah... kesian penat korg wat nak menang tapi dpat hadiah sagu hati wahaha XD 
(otak sula meleng sebab talak cukup tido maa~)

aq pulak dok kat sblah dok bagi2 hadiah kat ahli2 aq smbil nah! korg nak kan?
*imagine aq bagi lolipop kat depa so KAWAII!! (pedo alert!!)*

tup2 sijil lak slah kira ade 12 ja.. aq pun mintak kat tukang atas pentas tu 
wei hg silap kira la!! dey sapa bgi hadiah ni!! wey hbis kelam kabut dewan ni.. sib bek dh hbis kalo mse majlis tdi wat malu ja kat pgawai tu ja!

dh pnat berdey2 aq pun mkan nsik ayam.. tu la first time air sirap slama dua hari kitorg tguk dh dihidngkn dgn air oren! bru la ade rse kelainan 
kalo x rse cm otak x brkembg dok teguk minuman yg sma ja....

lepas tu boleh balik dah! YEEAAAHH!!!



itulah dya perkara yang terjadi kat aq sminggu lepas~ 

tapi sepanjang pi perkhemahan ni banyak gak iqa blaja yang slama ni tak pernah buat pun kat sekolah selalu kawad ja~ tapi hrini bru tau mcam mana ikatan manof tu!(masa Gadget)
buku log tu memang wajib kena ada dan bukan buku log sembarangan buku log yang macam ni 

(Buku Log PPIM diibaratkan sebagai nyawa anda)

baru dapat dinilai~ kami xda.. so.. entah la~ x tau la kitorg cmna~ *this make me cry* anyway asalkn aq pi jadi la~ pnat kot aq kipas bara tu nak masak nasi!!

 lepas tu  ikrar puteri islam apa dya .. lagu puteri islam~ pastu ade bahagian Sedia Bantu Mula cara nak ikat bagi senang nak bukak  dlu Iqa ada blaja mase jadi Pandu Puteri so iqa reti la jugak~ tapi kali ni banyak blaja pasal Puteri Islam yang kat sekolah x pernah gitau! so kadang2 rase marah gak ngan Ustazah knapa x pernah ajar kami semua ni nyanyi lagu Puteri Islam pun tak penah kali terakhir mase form 1 mase first time msuk pergerakan tu..
 so.. bagi adik2 akak yang nak mai Perkemahan peringkat kena prepare skit2 hal ehwal Puteri Islam ni yang lain2 korang enjoy tau!!


THE END

"




Gomene ~

Assalamualaikum!!
Oyasumi~!! (tgh taping tgh malm) okay dh dkat stahun lpas iqa x update blog ni kan? maklum la buzy ngn exam~ uhuhuhu pastu taon ni ada SPM lak!!!
 jeng3!! nak happy ke nak nngis pun x tau?  owh ye la x lupa jgak dlu iqa ade gak janji nak update psal UTAU dlu tpi x brkespatn sbb smua bhan2 nak post tu smua kna delete dek format laptop so.. it will take time nak donlod blik

kalo ade sesape yg mai cri pikah sorry yer.. this year will be my huge year for me to take a huge step in my whole life(tinggi betul inggeris kau mane blaja?)
 so!! kje sek mnimbun time nak study ngn update blog ni pun akan jadi mess.. hrap korg bersabar 
penat~~ anyway kalo diizinkan Allah inshallah akan diushakn  iqa crita psal UTAU!! 

sore ja mata nee~ minna!!!



'' The life is like a journey ,it wouldn't stop until it reached the destination "








Short Film : Rosalinda Ayamo (check this out!! *hiatus mood)


I'm back!!

Assalamuaalaikum,Konnichiwa minaa!!
korang apa habaq? sihat? Alhamdullialah~~ ha tu dia ceq dah mula cakap mcm org Utagha dah ha!
okay stop here
ke mana pika zin dh manghilang slama nih??!!

ok actually fiqa busy ngn homework
eh~ silap sebenarnya fiqa dok gerudi Utau

okay ingat tak UTAU yg iqa nak citerkan dulu? okay harini iqa kna tundakan dulu tapi iqa akan tunjukkan sikit hasil usaha iqa dalam masa 2 bulan lepas

ni lah dya

yup!! voicebank originally from pikah zin and nama yang pikah buh kat dya Aiko Kira
sbb first2 nama tu yang menjelma dalam minda masa nak rekod suara 

n masa ketiadaan pikah dengar ade orang buat review pasal blog pika yang 'unmatured' ni!!

(hontou desuka?) >////<

REALLY!!
owh arigato !! isya-san!! i really.. uhmm well not deserved  to received that but really really really thank you!!

and tips akak supaya relax mase nk ambik result tu,hasilnya tu x lah teruk sangat tapi kira memuaskan la n melebihi apa yang septutnya dapat maklumlah mase trial PMR tu agak teruk gak la~ hehehe
Purple!! colour is one of my favourite  colour akak ~!!

okay n sesape yang fan dengan colour puple or cerpen lover~ anda boleh skodeng blog akak Isya yang comel nih!! sila la tinjau2 blog dya yang neat n sjuk mata memandang~
-sila  klik  gambar tersbut-



dengan itu tamatlah sudah cerita pikah sebagai pengubat hening blog pikah yang dh lama diabaikan kan ni~

sekian ,terima kasih




Ada ubi ada batas ,ada hari boleh dibalas.